Gespecialiseerd in borstvoeding
Voorbereid vanaf je zwangerschap!

Questions?

Achter deze webshop staat een gemotiveerd team dat het allerbeste wil voor haar online klanten, want we wéten hoe moeilijk het soms kan zijn om met een pasgeboren baby (of dikke buik) te gaan winkelen.

Daarom hechten we net zoveel belang aan onze online-klanten als aan de klanten die wel tot in één van onze winkels geraken. We willen ons engageren om te werken aan een continue verbetering van de online-winkel.

Wil je ons iets laten weten, ondervind je een probleem of heb je een vraag waar je niet onmiddellijk het antwoord op vindt in onze FAQ sectie, blijf er niet mee zitten en vul asjeblieft onderstaand formulier in. We komen bij je terug, nog voor je blueberrypie hebt kunnen zeggen !

Roeline & team

Indien je via telefoon gecontacteerd wilt worden, laat dan je telefoonnummer achter

Borstkolven voor Afrika

 

Vanaf maandag 21 mei 2017 zamelen we oude handkolven in voor de minderbedeelde mama’s in Congo. Dat doen we in samenwerking met vroedvrouw Marianne Mox van Edecentrum in Pepingen. “In Afrika geeft elke mama borstvoeding” wordt wel eens gedacht. De realiteit is echter anders...

 

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan om zes maanden exclusief borstvoeding te geven en vervolgens door te gaan totdat het kind twee jaar of ouder is, naast de andere maaltijden die het kind dan al krijgt. De moeilijkheden die Afrikaanse moeders tegenkomen bij het borstvoeden zijn op vele gebieden vergelijkbaar met die van Belgische moeders, maar er zijn ook specifieke problemen zoals traditionele geneesmiddelen en HIV/AIDS. Net zoals in ons land, is een goede begeleiding ook in Congo noodzakelijk.

 

Je oude manuele borstkolf voor Congo

Vroedvrouw Marianne Mox trekt al sinds 2011 jaarlijks naar Congo Brazaville om de mama’s bij te staan vóór, tijdens en na de bevalling. Omdat ze merkt dat er toch vaak een tekort is aan materiaal, schakelde ze onze hulp in. Mama’s die thuis nog een manuele borstkolf hebben liggen, kunnen deze voor 30 juni binnen brengen in één van onze winkels te Antwerpen, Dilbeek, Gent, Hasselt of Leuven. Hier worden alle kolven nog een laatste keer gesteriliseerd alvorens ze aan Marianne worden bezorgd. Eens in Afrika, gaat Marianne aan de slag met de handkolven.

 

Waarom manuele borstkolven?

In België worden borstvoedingsproblemen vaak aangepakt met elektrische borstkolven die de zuigbeweging zo natuurlijk mogelijk nabootsen. Dat is een fantastisch hulpmiddel, maar je hebt er natuurlijk elektriciteit voor nodig. In Afrika kan die elektriciteit helaas niet op elk moment worden gegarandeerd. Daarom zijn manuele borstkolven vaak de beste oplossing. Bovendien kunnen de meeste elektrische borstkolven niet binnenin worden gereinigd. Dat kan infecties veroorzaken. Manuele borstkolven kunnen wel volledig gereinigd en gesteriliseerd worden. Daarom zijn zij voor dit project het meest geschikt.


 

| share