Gespecialiseerd in borstvoeding
Voorbereid vanaf je zwangerschap!

Questions?

Achter deze webshop staat een gemotiveerd team dat het allerbeste wil voor haar online klanten, want we wéten hoe moeilijk het soms kan zijn om met een pasgeboren baby (of dikke buik) te gaan winkelen.

Daarom hechten we net zoveel belang aan onze online-klanten als aan de klanten die wel tot in één van onze winkels geraken. We willen ons engageren om te werken aan een continue verbetering van de online-winkel.

Wil je ons iets laten weten, ondervind je een probleem of heb je een vraag waar je niet onmiddellijk het antwoord op vindt in onze FAQ sectie, blijf er niet mee zitten en vul asjeblieft onderstaand formulier in. We komen bij je terug, nog voor je blueberrypie hebt kunnen zeggen !

Roeline & team

Indien je via telefoon gecontacteerd wilt worden, laat dan je telefoonnummer achter
Je hebt er naar uitgekeken: de eerste positieve zwangerschapstest! Na dit uitbundig gevierd te hebben met je partner, maak je de eerste afspraak bij je gynaecoloog. Die volgt je dan verder op tijdens je zwangerschap, bevalling en nadien. Er zijn echter nog heel wat andere manieren om je te laten begeleiden tijdens deze mooie periode:
Tandemvoeden
Tandemfietsen kende je natuurlijk al, maar wist je dat je ook al borstvoedend kan tandem’en?  Het “overkomt” vooral mama’s die de tijd niet zo stipt bijhouden en is zelden een vooruitbedacht plan. Het is vaak een samenloop van omstandigheden en een situatie die alleen maar werkt als iedereen zich er goed bij voelt. 
“Ik had geen melk.” “Ik produceerde niet genoeg.” “Mijn productie was ineens stilgevallen.” We horen het ont-zet-tend vaak . Te vaak.
Een baby is negen maanden gedragen in de buik. Moet hij het na de geboorte op z'n eentje rooien ? Een baby'tje dragen, is niet gelijk aan hem verwennen. Het is wel gelijk aan zijn noden beantwoorden. We vroegen de mening van Elke Notebaert en Melissa Kemps, allebei draagconsulente én vroedvrouw. Melissa is ook lactatiekundige. 
Vooral als je voor het eerst moeder wordt, heb je al es graag een boek bij de hand waarin staat hoe je "het" moet aanpakken, wat normaal is en wat niet. Want wat zijn nu eigenlijk de richtlijnen ? Hoe doe je goed en wat is niet te verkiezen ? Geef je eerst groenten en dan fruit ? En wat met vlees ? En eieren ? En wanneer geef je koeienmelk en hoeveel dan ? Mag je het ook anders doen ? Berokken je je kind dan schade ? Wij zeggen : relax ! Doe rustig ! Neem je tijd ! 
Grote maten
Ook grote borsten verdienen comfort én een vleugje stijl. En vooral tijdens de borstvoeding, want (helaas) komt er dan vaak nog eens een maatje bij. Ons aankoopteam is dag en nacht op zoek naar de beste borstvoedingsbh’s en dus óók voor de grotere cups. Een H-cup is immers niet minder waard dan een C-cup. Toch? 
In tijden van zwangerschap en jong moederschap, laat een vrouw zich soms al es gaan. De redenering dat niemand opmerkingen zal geven over een kilootje extra, helpt daar niet bij. Toch hebben jij én je baby er alle baat bij om in goeie conditie te blijven. We gingen inspiratie opdoen bij mama's die er prima in slagen om een sportieve levensstijl met (hele) jonge kindjes te combineren. Sofie en Bie doen hun verhaal én geven tips... 
Wij, bij Boobs-'n-Burps, zijn élke dag bezig met borsten en baby's. Elke dag, al jarenlang. We hebben verschoontafels in de winkels, luiers, doekjes, glaasjes water, zetels, en voedingskussens. Toch krijgen we dagelijks (ik herhaal: dagelijks !) de vaak voorzichtig gestelde vraag : "zou ik hier mogen voeden asjeblieft ?" Natuurlijk mag dat ! Als niet bij ons, waar dan wel ?! Het verbaast ons iedere keer opnieuw dat mama's het nodig vinden om het eerst te vragen.  Zijn er dan zoveel negatieve reacties, blikken, opmerkingen ? We gingen even op onderzoek uit... 
(door Dr. Griet Emonds)   Wanneer de zon in het land is (of in een ander tropischer vakantieland) bekruipt ons al snel de bezorgdheid of de kleine borstenkindjes nu geen extra water nodig hebben. Op die vraag antwoorden we volmondig: Ja! In een zwembadje in de tuin, in de schaduw, uit de wind. Of uit een plantensproeiertje, plezier verzekerd! Moeten ze dat extra water ook opdrinken? NEEN!
Feestelijke gelegenheden brengen voor een (bijna) mama een extra uitdaging. In welke fase je ook zit: je wil zwanger worden, je bent zwanger, pril of goed gevorderd, of je bent al mama, en je neemt je kindje (of je kolf) mee in het feestgedruis. In elk geval, je komt nog maar net binnen of hier komt de vraag: ‘drink je een glaasje?’ Hou rekening met het volgende....
Rugklachten, blubberbuik, verzakte baarmoeder, blaaszakking en stressincontinentie, da’s geen opsomming om vrolijk bij te worden ! Toch kan het jouw lijf en leden overkomen als je na je zwangerschap geen aandacht aan je lichaam schenkt. Kinesisten zijn het er roerend over eens : “Dag 0”, de dag van de geboorte van je kindje, hoef je nergens anders aan te denken dan aan je baby’tje, maar vanaf “Dag 1”, is ‘t van dattem. Work it !
Je herinnert je nog de zondagochtenden in het pre-kind-tijdperk. Wakker worden naast je Lief, beetje kletsen, beetje knuffelen, beetje vrijen, beetje slapen nog. En wanneer de files bij de bakker allang voorbij zijn, begonnen jullie aan je dag samen. 
Van zodra je zwanger bent (en eigenlijk al ietsje van tevoren) ben je niet meer alleen verantwoordelijk voor je eigen lijf, maar ook voor dat van een heel nieuw klein mensje. Dus ga je best niet te lichtzinnig te werk. Katrien Wellens is diëtiste in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen en scheidde voor ons waarheid van onwaarheid. Ga zitten, knabbel op een wortel, en leer bij.
1 op de 10 moeders wordt getroffen door een postpartum depressie.    Dat zijn de loeiharde cijfers. Gelukkig moet er genuanceerd worden. Want te veel artsen die een huilende mama in hun kabinet krijgen, plakken de diagnose “depressief”. Er is wel degelijk een verschil tussen babyblues, een slechte dag, een slechte week en een postpartum depressie. Lieve Van Weddingen, therapeute gespecialiseerd in het thema én auteur van het boek “Mijn baby lacht, nu ik nog!”, legt verhelderende inzichten op tafel. 
Over de zin en onzin van vitaminesupplementen Hoevelen onder ons eten écht gezond ? Macrobiotisch gezond ? Hoevelen onder ons kopen echt altijd biologische, kwaliteitsvolle voeding, die knalt van smaak en vitamines ? Juist, dat zijn er weinig. En dus gaat iedereen, behalve die enkeling, beter aan de vitaminesupplementen. Vooral als je niet meer alleen voor je eigen lichaam moet zorgen...
Borstvoeding geven doet zeer, laat je achter met uitgeknepen theezakjes in plaats van gevulde cups, en als je seks hebt, zijn je tieten no-go-zone voor je partner. Deze en andere mythes doen de ronde over borstvoeding. Soms hardnekkig en bijna geloofwaardig, soms geestig en belachelijk. We zetten ze graag op een rijtje, want lachen met borstvoeden màg (moet !), maar onwaarheden zijn dan weer iets minder cool. 
Wie borstvoeding zegt, denkt automatisch aan het -hopelijk- harmonieuze samenspel tussen baby en mama. Maar ook papa heeft hier een belangrijke rol te spelen, en dat wordt veel te vaak genegeerd. Vaders zijn wel degelijk betrokken partij. Het zijn mama's borsten, maar zonder een papa die aan de kar trekt of duwt, loopt het al gauw af op een sisser. Hoog tijd dat we dat nog in de verf zetten.
Tijdens het openingsweekend van onze nieuwe winkel in Antwerpen, kwam kinderdiëtist Stefan Kleintjes een lezing geven over borstvoeding, ook na de eerste drie maanden. Een beknopte samenvatting van zijn lezing, hieronder.
Iedere vrouw moet voor zichzelf beslissen of en hoe lang ze wil doorgaan met borstvoeden. Als je er genoeg van hebt, dan is het zo, maar als je stopt omdàt je terug gaat werken, is dat misschien toch wat te kort door de bocht. Vaak neemt je werk een belangrijke plaats in je leven en dat van je gezin, en je moet als vrouw zelf beslissen waar je de grens trekt. Laat jij je door je job dicteren hoe je je kind gaat voeden ? Je zou ervan versteld staan hoeveel er geregeld kan worden, mits kleine aanpassing van je denkkader. 
We zijn gewoontebeesten. We rennen bij het eerste streepje op de predictor rechtstreeks naar de gynaecoloog. En dat herhalen we maand na maand. Kijken we er niet iedere keer dagen en weken naar uit? Het is hét moment dat we ons kindje nog eens kunnen zien en horen op de echo. Tien minuten later staan we weer buiten en realiseren we ons dat we eigenlijk nog acht vragen hadden die we niet gesteld hebben omdat het zo snel ging. En wat die bloeduitslag nu precies betekent, hebben velen ook niet helemaal meegekregen. Zonde. Zo zonde. En dat terwijl het óók anders kan. 
Wij bij Boobs-‘n-Burps zetten borstvoeden op de voorgrond. Omdat we inzien dat dat talloze voordelen heeft voor moeder en kind en goed is voor de samenleving. Terwijl we dit doen, worden we al eens bestempeld als militant, dwingend, en wat ons het meeste raakt : als moeders die andere moeders een schuldgevoel geven.  Dat vinden we héél onterecht.
Immunologie
Kinderen groeien in een baarmoeder, waar ze negen maanden lang beschermd zijn tegen de buitenwereld en de placenta optreedt als barrière voor een hele hoop ziektes en gevaren.  Bij een normale zwangerschap en bevalling komen kindjes ter wereld met een steriel darmstelsel. Dit wil niet zeggen dat ze hun levenspad zonder “wapens” beginnen en zonder weerstand geboren worden.  Via de placenta van de moeder komen er– vooral in de laatste vier weken van de zwangerschap – een boel antistoffen mee van de moeder, zodat er toch al een eerste basis is gelegd om aan het leven te beginnen.
Of je borstvoeding geeft en hoe lang je dat dan doet, kan niemand voor je beslissen. Dat er goeie redenen zijn om het wel en lang te doen, daar mag geen twijfel over bestaan. We hebben - letterlijk - 101 redenen om borstvoeding te geven opgelijst. Take your pick.